2020-2021 Dönemi Burslar hakkında önemli duyuru...
 
 
 
 
 
 

E- Devlet Sistemi
Namaz Vakitleri
Seçmen Bilgileri 
Resmi Gazete
Motorlu Taşıt Vergisi Sorgulama
 

devamı...



Yazık Değil mi?
Anasayfa  »  Yazarlar » Bilal Eyüboğlu »  Yazık Değil mi?

Bilal Eyüboğlu
Avukat

Şunun şurasında yerel seçimlere bir hafta kaldı. Adeta birbirinin gırtlağına sarılan politikacılarımız öfke ve kin saçıyorlar. Tansiyonlar fırlamış durumda, tıpkı döviz kurlarımız gibi.

Akıl tutulmasını bir türlü atlatamıyoruz. Makul olanı, akıl ve vicdanı, gerçek olanı bir yana fırlatıp atmışız. Akıl ve sağduyuyu hiçe sayan politikaların güdümündeyiz.

Adalet duygularımız çok örselenmiş durumda. Adalet yerine adaveti tercih edenler az değil. Hepimizin sinirleri bozuk, aklı karışık. İç barışı, iç huzuru hergün biraz daha özlüyoruz. Yazık ki kötü gidişe kimse dur diyemiyor, diyecek olanı da dinleyen olacak mı şüpheli…

Sağır kulakları işitir mi bilmiyorum ama ben yine de çağrıda bulunmak istiyorum: Ve diyorum ki, ey kamuoyu yapıcıları, ey gündem belirleyiciler, ey etkili kanaat önderleri ve ey devleti yönetenler, ne olursunuz artık yanlış politikalara bir son verin. Ne olursunuz gelin şu ülkede sevgi ve kardeşlik yeniden güçlensin; yeniden iyide, gerçekte ve güzelde buluşalım.

Peki niçin? Neden bu acımasızlık ve hoşgörüsüzlük? Niye bu kadar sevgisiz ve saygısız bir hale geldik? Değer miydi peki böyle bir sonuca? Ateşi yeniden keşfetmenin yeri ve gereği var mı? Niçin kardeşçe barış içinde bir arada yaşama aşamasına bir türlü geçemiyoruz?

Siyasi kavga ve husumet keşke yalnızca bugünü etkilemekle kalsa. Maalesef geleceğimizi de etkileyecek nitelik gösteriyor. Öyledir ama hiç şüphe yok, gün gelecek oy ve çıkara odaklanmış bu gidişat sona erecek; iyi, doğru ve güzel olanla ergeç buluşacağız.

Bu kavgacı ortamı ve gündemi elbette öncelikle toplumu yönetenler ve kanaat önderleri hazırladılar. Artık şişeden çıkmış olan cini şişeye ancak onlar tekrar sokabilirler. Ne ki bu yönde adım atılacağı ümidini verecek işaretler şu an görülmüyor. Keşke kaybettiğimiz huzur ve hoşgörüyü bari seçimler sonrasında elde edebilsek. Ümit ve temenni ederiz ki seçimler sonrasında akıl ve vicdan politika belirleyicilerimize hâkim olur, yine insani ve vicdani olanda, ortak paydada buluşabiliriz.

Artık aklımızı başımıza devşirelim lütfen. Eğer akıl tutulmasına artık bir son veremezsek, bu güzel ülkenin güzel insanlarına, bunca kazanımımıza yazık olacak. Gelin, bu güzel ülkeyi dünya cenneti haline dönüştürmekte el ve gönül birliği yapalım. Ne olursunuz, hadi gelin.

Bilal EYÜBOĞLU
Avukat - Araştırmacı Yazar



» Yorumlar
Listelenecek Kayıt Bulunamadı.


» Yorum Ekle
Ad Soyad :
Yorum :
Geri